La Gallina Nina

24 març

La Gallina Nina va néixer per acompanyar els nens i nenes de l’aula de P-3 en l’aprenentatge i control de les seves emocions. Per fomentar l’empatia i ajudar-los a expressar els seus sentiments d’una manera tranquil·la i positiva i, assolir progressivament seguretat afectiva i emocional que els servís per anar-se formant una imatge positiva d’ells mateixos i dels altres.

Pensar, crear, elaborar explicacions.

Progressar en la comunicació i expressió ajustada als diferents contextos i situacions per mitjà del llenguatge verbal.

Mostrar iniciativa per afrontar situacions de la vida quotidiana, identificant diferents situacions i aprendre a actuar en conseqüència.

Conviure en la diversitat, avançant en la relació amb els altres i en la resolució pacífica de conflictes.

Comportar-se d’acord amb unes pautes de convivència que el portin cap a una autonomia personal i cap a la col·laboració amb el grup.

Aquestes eren les capacitats que cercàvem.

Als matins, durant les assemblees, cridàvem pel seu nom a La Gallina Nina per fer-la aparèixer. Saludava als nens, un per un, tot fent-los un petó o una moixaina, i ens explicava una petita història que li havia passat abans d’arribar a l’escola.

Ens explicava, per exemple,  que estava molt contenta perquè el pare li ha fet un petó molt gran abans d’ acomiadar-la a l´escola, o bé, que estava trista perquè havia perdut la seva joguina preferida. A la Gallina Nina sempre li passaven coses!

Després, preguntava als nens, un a un, i incloent-me a mi, com es sentien aquell dia. Ells ens explicaven de quin humor estaven i moltes altres coses interessants,  i entre la titella i l’educador els fèiem preguntes orientant el tema cap els sentiments. Fent-los partícips de l’exposició dels companys, proposant situacions i solucions adequades a cada sentiment.

Aquestes són les fotografies del procés de creació del titella. Veureu que amb una mica de feltre i un parell de coses més que trobeu per casa, podem crear qualsevol personatge.

Material

PROCÉS GALLINA NINA 1

PROCÉS GALLINA NINA 2

PROCÉS GALLINA NINA  3

PROCÉS GALLINA NINA 4

PROCÉS GALLINA NINA 5

PROCÉS GALLINA NINA 6

PROCÉS GALLINA NINA final

 La veritat que aquesta gallina va donar molts bons resultats, i ens va acompanyar en un munt d’activitats, però ja us les explicaré un altre dia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: