El futur ha mort. Comença el passat?

7 des.

La mort de l’arquitecte Oscar Niemeyer m’ha fet pensar que ens deixa l’últim dels genis del segle passat, uns dels molts que van intentar, amb la seva feina i les seves passions, millorar la vida de la gent. Sense fer política, només creant i transmetent la seva filosofia en allò que feia. “Em preocupen las desigualtats socials. La lluita de classes és més important que l’arquitectura. La vida és més important que l’arquitectura”, -deia.

Museo-de-Arte-Contemporaneo-de_54356134708_53389389549_600_396

Niemeyer mor el dia en que un ministre del govern espanyol vol fer una llei que ens porta al passat, passant per sobre de tots aquells que volen una societat més justa, més lliure. Niemeyer mor en un any en que els drets socials de la majoria han estat retallats salvatgement . Niemeyer ha mort en la dècada en que la societat ha perdut la seva autonomia perquè els mercats l’han segrestat.

No vull caure en el pessimisme, confio en que ja han nascut nous genis i que continuaran naixent, però,  Niemeyer representava el futur, i el futur ha mort. Comença el passat?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: