In “Materials Oberts” I trust

28 nov.

Aquest matí passejant per la web m’he adonat que sempre acabo en aquells blogs que defensen i fan moltes propostes de joc i aprenetatge a partir de materials oberts.

Aquesta proposta de materials oberts, que estimulen la creativitat i la imaginació dels infants, és un dels pilars del que penso que hauria de ser la nova educació . Penso que amb creativitat i amb noves maneres de pensar i repensar la realitat, podem créixer i acompanyar-los en el creixement.

Els materials amb valors educatius no són tant els que condueixen a un aprenentatge concret en un moment determinat, sinó els que plantegen als infants estímuls i preguntes suficients per aventurar-se a explorar amb ells.

Els materials oberts són poc estructurats, suggerents, i permeten una gran diversitat d’usos. Estan, doncs, al servei de la imaginació i la creativitat, de la llibertat, de la indagació personal. Estan a favor del joc de qualitat, que inventa i dirigeix el propi infant, traçant la seva pròpia aventura.

Cartrons, roba, fustes, materials naturals, elements de la natura, conviden a l’infant a inventar històries on els protagonistes són ells mateixos i la seva imaginació.

Fotografía: imagination fundation

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: