Un amic pel Federico

26 nov.

Aviat farà un any de l’última edició del Mini-Station, el festival de comic i il·lustració de per als més petits creat per el col·lectiu Ilu·Station.

En aquella ocasió van organitzar un concurs on els participants havien de dibuixar un nou amic per el pingüí Federico. Tots van fer unes obres d’art, però contradient al jurat, jo declaro absolut guanyador a aquest nen de 4 anys que va inventar aquesta meravella per fer companyia al pingüí.

L’ infant entre els 4 i 5 anys ja és capaç de dibuixar figures humanes molt esquemàtiques, encara que necessita realitzar traços grans. Pot dibuixar una creu  o un cercle, i si vol, copiar dibuixos de figures simples.

Aquesta etapa és la que anomenem preesquemàtica i es caracteritza per la recerca conscient d’una forma en el moment de dibuixar. És durant aquesta etapa quan es reconèixen en els trets d’allò que l’infant representa.

El més comú és que aquest primer dibuix sigui el de la figura humana, que inicialment sol representar amb un cercle i dues línies que surten verticalment les cames, els braços o les mans . Són els capgrossos. La representació del cap amb les cames es converteix en un concepte molt complex i pop a poc es va modificant i enriquint.

A més de la figura human, també és molt representatiu d’aquesta etapa, que apareguin en molt dibuixos, el sol, la casa, les plantes o els transports.

Pel que fa a l’espai, els dibuixos apareixen flotant, i l’ús del color depèn del significat emocional que cada element té per a ell.

Però, el millor d’aquesta etapa és que és capaç d’inventar-se un amic  tan groc i bonic com aquest.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: